Jäsenyys ja edut

Tervetuloa, uusi jäsen!

Liity Tampereen yliopiston henkilökuntayhdistyksen jäseneksi täyttämällä Pron sähköinen liittymislomake. TaYHY:n jäseneksi voivat liittyä kaikki Tampereen yliopistossa , Campusta Oy:ssa tai Certiassa (Tampereen toimipisteessä) työskentelevät. 

Mikäli ilmoitat lomakkeella, että työnantaja perii jäsenmaksun palkastasi, muista tulostaa perintävaltakirja, allekirjoittaa se ja toimittaa se omalle palkkasihteerillesi. Ilman allekirjoitettua valtakirjaa jäsenmaksua ei voida vähentää palkasta.

Yhdistys vaikuttaa työpaikalla

Henkilökuntayhdistyksen keskeinen merkitys jäsenelle liittyy edunvalvontatoimintaan työpaikalla. Henkilökuntayhdistyksellä on laaja verkosto luottamushenkilöitä sekä edustajia yliopiston eri toimielimissä ja työryhmissä. 

Yhdistys järjestää jäsenilleen myös tilaisuuksia ja koulutusta, jotka liittyvät Tampereen yliopiston ajankohtaisiin henkilöstöä koskeviin aiheisiin. Lisäksi yhdistys järjestää jäsenilleen virkistystoimintaa ja kulttuurielämyksiä.

Ammattiliitto Pron jäsenedut

 Ammattiliitto Pron monipuoliset jäsenedut ovat kaikkien yhdistyksen varsinaisten jäsenten käytössä. Jäsenetuihin kuuluu mm. 

  • maksuton matkustaja- ja vapaa-ajan tapaturmavakuutus, vakuutus kattaa myös mukana matkustavat alle 20-vuotiaat lapsesi ja lapsenlapsesi
  • maksutonta lakineuvontaa koko perheellesi myös yksityiselämään tai yksinyrittämiseen liittyvissä oikeudellisissa kysymyksissä
  • hotelli- kuin loma-asuntoetuja Suomessa, Ruotsissa ja Espanjassa
  • uravalmennusta
  • virkistystapahtumia
  • koulutuksia
  • paikallisia elämys-, kotisiivous- ja kuntosalietuja

Huomaa, että eläkeläisten edut on määritelty senioriyhdistyksen kautta. 

Tukea oman osaamisen kehittämiseen

TaYHY:n jäsenet voivat hakea taloudellista tukea omaehtoiseen kouluttautumiseen. Yliopistojen ja tutkimusalan henkilöstöliitolta on mahdollista hakea koulutustukea tai tutkintostipendiä. Tutustu ohjeisiin tarkemmin YHL:n sivuilta.

Yhdistyksen jäsenmaksu

Jäsenmaksu on 1,25 % ennakonpidätyksen alaisesta palkasta, kuitenkin enintään 49 euroa kuussa. Jäsenmaksu määräytyy Ammattiliitto Pron jäsenmaksun mukaan. Jäsenmaksu sisältää monipuoliset jäsenpalvelut ja jäsenedut. 

Työsuhteessa olevilta jäsenmaksu peritään palkanmaksun yhteydessä. Jäsenmaksun perimistä varten jäsenen tulee toimittaa allekirjoitettu valtakirja omalle palkanlaskijalleen. Valtakirjan voi tulostaa liittymisen yhteydessä Pron sähköisestä liittymislomakkeesta.

Kaksoisjäsenyys Tehyn ja Farmasialiiton jäsenille

Tampereen yliopistossa työskentelevät Tehyn tai Farmasialiiton jäsenet voivat hakea Ammattiliitto Prolta kaksoisjäsenyyttä ja sitä kautta liittyä myös Tampereen henkilökuntayhdistyksen toimintaan. Tarkempaa tietoa kaksoisjäseenyydestä löydät Ammattiliitto Pron sivuilta

Muutokset jäsenyyteen

Kaikki työsuhteeseen, jäsenyyteen tai yhteystietoihin liittyvät muutokset ilmoitetaan suoraan Ammattiliitto Prohon täyttämällä tarpeeseen sopiva lomake Pron verkkosivuilla tai tekemällä muutokset suoraan Pro Plus -palveluun. Osoitteenmuutokset päivittyvät liittoon suoraan Väestörekisteristä, mutta mikäli sinulla on voimassa tietojen luovutuskielto, huolehdithan itse, että yhteystietosi ovat ajan tasalla.

Jäsenyys eläkkeelle siirryttäessä

Muista tehdä ilmoitus eläkkeelle siirtymisestäsi

Kun siirryt pysyvälle eläkkeelle, jäsenyytesi liitossa ja omassa yhdistyksessäsi päättyy. Pysyvä eläke aiheuttaa muutoksia myös jäseneduissasi.

Ilmoituksen eläkkeelle siirtymisestä voit tehdä: 

Ilmoituksen jälkeen sinut siirretään Ammattiliitto Pro Seniorit ry:n jäseneksi. Kuukauden kuluessa ilmoituksestasi saat senioriyhdistyksen jäsenkirjeen ja uuden jäsenkortin. Siirtymävuosi senioriyhdistyksessä on sinulle ilmainen.

Ammattiliito Pro Seniorit ry

Senioriyhdistys on eläkkeellä olevien toimihenkilöiden valtakunnallinen etujärjestö, joka edistää jäsentensä sosiaalista asemaa ja turvaa eläke-etuja. Lisäksi yhdistys edistää jäsentensä henkistä ja fyysistä hyvinvointia järjestämällä mm. virkistys- ja harrastustoimintaa.

Lisätietoja  Pron senioritoiminnasta: proseniorit.fi