TaYHY virkistäytyy: Juhannustanssit 11.3.

6.2.2020

TaYHY lähtee Tampereen Työväen Teatteriin katsomaan JUHANNUSTANSSIT–näytelmää.  

Aika: keskiviikkona 11.3.2020 klo 19:00. 
Paikka: Tampereen Työväen Teatteri
Hinta: Jäsenen omavastuuhinta  on 15 euroa (sis. väliaikatarjoilun)
Ilmoittautuminen: yhdistyksen verkkosivuilla 12.-19.2. välisenä aikana (tai niin kauan kuin lippuja riittää)
Lisätietoa: Samuli Hytönen (etunimi.sukunimi@tuni.fi)

Lippuja on tarjolla 40 kpl ja ne jaetaan ilmoittautumisjärjestyksessä. Ilmoittautuessaan jäsen sitoutuu maksamaan lipun omavastuuosuuden (15 euroa). Mahdollisessa peruutustilanteessa maksu palautetaan vain, mikäli  lipulle löytyy uusi käyttäjä.

Tampereen yliopiston näkökulmasta esityksen tekee erityisen kiinnostavaksi tekijätiimin nätyläiset koreografi/yliopistonlehtori Samuli Nordberg sekä esityksessä harjoitteluaan tekevä 4. vuoden näyttelijäopiskelija Minea Lång. Lisäksi näyttämöllä nähdään useita Näty-alumneja. Alla lisätietoa esityksestä.

* * *

Juhannus! Ilon juhla. Pakko oli tulla paikalle. Väsyttää vaan ihan saatanasti, Jumala kuoli ja maailma on rikki. Mut kiva kun säkin pääsit – hei, kiinnostaisko sua työ, tai rakkaus, tai joku, mikä vaan? Nyt bändi alottaa taas. Viinaa on vielä. Jospa tänä iltana jokin muuttuu.

Tampereen Työväen Teatteri tuo näyttämölle pätkätyösukupolven tulkinnan Hannu Salaman Juhannustanssit-romaanista. Salaman läpimurtoteos toi kirjailijalle kuritushuonesyytteen, ja kirjasta sensuroitiin kaksisataaviisikymmentäkolme sanaa. Romaani julkaistiin 55 vuotta sitten poliittisten jännitteiden, ydinpommin uhan ja jälleenrakennuksesta uupuneen yhteiskunnan keskelle. Onko maailma muuttunut, ja miten?